Reizen

Cadeautips voor reisliefhebbers

Zoals jullie weten houd ik erg van reizen. Een vriendin van mij is bijna jarig. Zij houdt ook erg van reizen. In mijn zoektocht naar een cadeautje voor haar, kwam ik erg leuke cadeautjes tegen die elke reisliefhebber wel zou willen hebben. Daarom deel ik vandaag met jullie cadeautips voor reisliefhebbers.

Reisdagboek ofwel travel journal

Twee jaar geleden kocht ik voor deze vriendin een reisdagboek, ook wel een travel journal genoemd. We gingen die zomer namelijk samen op vakantie met Interrail door Oost-Europa. Daarvoor leek een travel journal mij wel erg handig en leuk. Ik vond dit idee zo leuk dat ik er gelijk ook eentje voor mezelf kocht. Travel journals zijn er in alle soorten en maten.

De travel journal die ik voor de vriendin gekocht heb. Het is een screenshot van de pagina van bol.com
Voor deze vriendin kocht ik deze travel journal. Dit reisdagboek is wat speelser van binnen, met bijvoorbeeld opdrachten die je onderweg kan doen.
Mijn travel journal. Dit is een screenshot van de bol.com pagina
Ik kocht voor mezelf deze travel journal. Ik ben hier heel blij mee, omdat het een heel vrolijk boekje is met hele handige pagina’s. Er staan namelijk pagina’s in om je geldzaken bij te houden, notities te maken en natuurlijk de gegevens van je reis en wat je allemaal gezien en meegemaakt hebt te noteren

Reisboeken

Wat ook vaak in de smaak valt bij reisliefhebbers zijn reisboeken. Dit kunnen reisgidsen zijn voor de eerstvolgende bestemming, maar er zijn ook veel boeken die over reizen gaan. Denk bijvoorbeeld aan het boek ‘365 dagen onderweg’ van Floortje Dessing of de vele boeken met reisverhalen van Lonely Planet, zoals een boek over beroemde reizen of Lonely Planet Ultimate’s Eatlist.

Spelletje voor onderweg

Mensen die weleens een lange vlucht of een lange treinreis hebben gemaakt herkennen dit wel: je denkt dat je genoeg hebt meegenomen om je te vermaken, maar op een gegeven moment slaat de verveling toch toe. Daarom is een spelletje voor onderweg ook een leuk cadeau voor een reisliefhebber. Omdat je op reis altijd veel meeneemt en daardoor vaak ruimtetekort hebt in je koffer of backpack, is het handig om wel voor een compact spelletje te kiezen, zoals een kaartspel, een dobbelspel of een speciale reiseditie van je favoriete spel.

Iemand die een stel kaarten in de vorm van een waaier in zijn hand houdt
Bron: Pixabay

Cadeaubon voor een fotoboek

Vele reisfanaten maken van elke reis een mooi fotoboek. Een cadeaubon voor een fotoboek is daarom altijd handig. Meestal maak ik mijn fotoboeken bij de Hema, maar van de Interrail reis heb ik een speciaal fotoboek gemaakt. Eigenlijk is het geen fotoboek, maar meer een reisdagboek met foto’s erin. Ik heb deze laten maken bij Travel Diaries. Het boekje is ontzettend mooi geworden. Ik zou iederen aanraden om hier je reisdagboek te laten maken!

Een meisje met een hoed op dat een foto maakt
Bron: Pixabay

Reisaccessoires

Naast deze cadeautips voor reisliefhebbers, vallen reisaccessoires ook vaak goed in de smaak. Denk bijvoorbeeld aan een leuke strandhanddoek, een opvouwbare handbagagetas, packing cubes, een handige ophangbare toilettas of een paspoorthoesje.

World scratch map

Iedereen kent ze denk ik wel: world scratch maps ofwel wereldkraskaarten. Dit zijn (meestal) grote wereldkaarten waarop je de landen waar je bent geweest kunt weg krassen. Er zijn vele verschillende wereldkraskaarten. In plaats van een kraskaart kan je ook kiezen voor een kurken wereldkaart. Op zo’n wereldkaart plaats je punaises of vlaggetjes op de plekken waar je geweest bent.

Een wereldbol die voor de helft zichtbaar is
Bron: Pixabay

Wat geef jij iemand die van reizen houdt als cadeau?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.