Reizen

5 x handige apps voor op reis

Vroeger maakten mensen op reis vooral gebruik van kaarten en een reisgids. Tegenwoordig zie je mensen eerder met hun telefoon in hun hand lopen dan met een kaart of reisgids. Dit komt doordat er op steeds meer plekken WiFi is en doordat je je databundel nu ook binnen Europa kan gebruiken. Maar wat ook bijdraagt aan deze ontwikkeling is dat er steeds meer apps beschikbaar zijn voor op reis. Vandaag laat ik jullie een aantal van deze handige apps voor op reis zien. Bijkomend voordeel: al deze apps zijn gratis.

1. Guides by Lonely Planet

In deze app vind je offline kaarten die zijn samengesteld door experts. Als je de app opent zie je de beschikbare reisgidsen. Je kan kiezen uit een enorm aanbod van steden. Als je de stad hebt gevonden waar je bent of naartoe gaat, klik je op die stad en dan download je de reisgids. Dit is het handigste om alvast van te voren thuis te doen. Zodra je de reisgids hebt gedownload (dit gaat heel snel), kan je de reisgids openen. Je komt dan bij een offline kaart. Ook deze kaart moet je eerst even downloaden. Op deze kaart zie je alle bezienswaardigheden die er in die stad te zien zijn. Ook kan je de bezienswaardigheden sorteren naar categorie (see, eat, sleep, shop). Als je helemaal naar beneden scrollt, zie je de must see bezienswaardigheden. Daarnaast kan je kiezen uit betaalde activiteiten, zoals rondleidingen. Ik vind deze app heel fijn, omdat de kaart offline werkt. Daarnaast wordt je locatie (als je dat toestaat) zichtbaar op de kaart, zodat de app ook als een soort Google Maps werkt om naar de bezienswaardigheden te komen. Wat ook erg fijn is, is dat je de bezienswaardigheden die je wilt zien, als favoriet kan toevoegen. Je kan dan namelijk een kaartje openen waarop alleen je favoriete bezienswaardigheden staan. Dit maakt het een stuk overzichtelijker. Deze app heb ik veelvuldig gebruikt voor mijn Interrail reis twee jaar geleden.

Een screenshot van de Guides by Lonely Planet app.
Zo ziet de kaart in de app eruit

2. Xe Currency Converty & Exchange Rate Calculator

Mensen die vaak naar landen met andere valuta reizen, herkennen dit wel: je staat in een winkel en kijkt naar de schapkaartjes. Je hebt geen idee hoeveel het kost, dus neem je maar een gok. Achteraf blijkt dat je veel meer geld hebt uitgegeven aan dat product dan je had gedacht. Deze app maakt hier een einde aan. Door middel van deze app kan je handig en snel verschillende valuta omrekenen. Wat fijn is aan deze app, is dat je niet alleen de wisselkoers van één valuta tegenover een andere valuta kan berekenen, maar je kan wel elf valuta tegelijkertijd tegenover elkaar berekenen. Deze app heeft ook extra’s zoals een grafiekje, het verzenden van geld (hoe dit precies werkt snap ik niet) en een vergelijking van de valuta. Ik denk eerlijk gezegd dat je deze extra’s niet gaat gebruiken, maar ze zijn wel mooi meegenomen.

Een screenshot van de valuta converter app.
Je ziet hier de waarde van de Britse pond in meerdere valuta

3. Around Me

Naast deze twee handige apps voor op reis, is de app Around Me ook erg handig. Deze app laat, zoals de naam al zegt, alles zien wat om je heen is. Je klikt op een categorie, zoals banken, restaurants, ziekenhuizen, hotels, parkeerplaatsen etc. en dan zie je alles in die categorie wat bij jou in de buurt is. Als je op de plek klikt waar je naartoe wilt, bijvoorbeeld een bepaald restaurant, dan krijg je een kaartje te zien met jouw locatie en de locatie van het restaurant. Als je op het kaartje klikt, ga je naar Google Maps. Wat handig is aan deze app, is dat als je op een bepaalde plek klikt, je ook het e-mailadres, telefoonnummer en de website te zien krijgt. Je hebt dus alle informatie handig bij elkaar.

Een screenshot van de app Around Me
Dit is een deel van de categorieën waaruit je kan kiezen

4. Wallet – Budget tracker

Dit is een app waarin je je uitgaven tijdens je reis kan bijhouden. De meeste reizigers hebben namelijk een budget. Het is niet fijn om achteraf te weten dat je veel te veel hebt uitgegeven. Als je onderweg je uitgaven bijhoudt, kan je op tijd minder uitgeven als je krap bij kas zit, of juist meer uitgeven als je merkt dat je nog ruimte in je budget hebt. Eerst geef je je budget aan. Je kan zowel contant geld als een rekening toevoegen. Vervolgens kan je je uitgaven en inkomsten gaan bijhouden. Je kan hier ook een categorie aan toevoegen. Het handige aan deze app is dat je een grafiekje van je uitgavenstructuur kan zien. Ook is er een overzicht van je laatste transacties en opkomende geplande betalingen.

Een screenshot van de wallet budget tracker app
In dit grafiekje kan je duidelijk je uitgavenpatroon zien

5. Google Translate

Last but not least, Google Translate. Iedereen kent Google Translate wel op de computer, maar Google Translate heeft ook een app. Als je op reis bent mag deze vertaalapp zeker niet ontbreken op je telefoon. Door Google Translate heb je nooit meer dat je geen benul hebt wat ergens staat of dat je niet weet hoe je iets moet vragen of zeggen. De app biedt ook andere functionaliteiten zoals het toevoegen van een foto, het opnemen van een gesprek, schrijven met je vinger of een touchpen, het vertalen van gesprekken of het vertalen van gesproken tekst.

Een screenshot van de Google Translate app
Zo ziet de Google Translate app eruit

Welke apps gebruik jij op reis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.