Lifestyle

Onmisbare tools en websites voor studenten

Na voor mij een lange zomervakantie, namelijk wel twee en een halve maand, begint vandaag mijn studie weer. Na een universitaire bachelor begin ik vandaag aan mijn master. Ondertussen heb ik dus veel ervaring met studeren. Vandaag deel ik daarom een aantal onmisbare tools en websites voor studenten met jullie. Omdat ik zelf aan de universiteit studeer kan het zo zijn dat sommige tools of websites vooral voor universitaire studenten onmisbaar zijn, maar de meeste tools en websites zullen ook voor andere studenten erg handig zijn. Benieuwd naar mijn onmisbare tools en websites voor studenten? Lees dan gauw verder!

Een hoorcollegezaal
Bron: https://pixabay.com/nl/photos/universiteit-hoorcollege-campus-105709/

1. Scribbr

Dit is denk ik de website die ik het meest heb gebruikt tijdens mijn studie. Deze website is vooral bedoeld als nakijkservice voor je scriptie, maar ik maakte alleen gebruik van de zeer uitgebreide knowledge base met informatie over de structuur van je scriptie, onderzoeksmethoden, bronvermelding, plagiaat en nog veel meer. Door het vele gebruik van voorbeelden en de mogelijkheid om vragen te stellen, is (vooral de knowledge base van) deze website onmisbaar voor studenten.

2. Grammarly

Mijn bachelor was gedeeltelijk in het Engels en mijn master wordt volledig in het Engels. Ik kan mij wel redelijk redden in het Engels, maar voor het schrijven van papers in het Engels kan ik wel wat hulp gebruiken. Daarvoor is Grammarly uitermate handig. Grammarly is een tool die je installeert op je computer. Je kan de tool onder andere installeren in Word, Google Chrome en Windows. Dit programma checkt je Engelstalige artikel op spel- en grammaticafouten. De gratis versie haalt de belangrijkste fouten eruit. Wil je echt álle fouten eruit hebben? Installeer dan de betaalde versie. Het programma kan ook e-mails en zoekopdrachten checken op fouten. Grammarly is voor mij echt mijn redding geweest bij het schrijven van Engelstalige artikelen.

Eén van de onmisbare tools en websites voor studenten: Grammarly
Zo ziet Grammarly eruit in Word. Als je op de opmerking klikt, krijg je een uitleg te zien over wat je fout hebt gedaan. Zo leer je van je fouten!

3. Studeersnel.nl

Een derde onmisbare tool en website voor studenten is Studeer Snel. Op deze website vind je samenvattingen, college-aantekeningen, opdrachten, oude tentamens en nog veel meer voor én door studenten. Geen tijd om je boek samen te vatten? Onzeker over of je wel alles hebt opgeschreven tijdens het college? Moeite met een opdracht? Of wil je oude tentamens oefenen? Studeer Snel is dan een handige gratis website om je te helpen.

4. APA Generator

Net als ik hebben veel studenten moeite met APA. APA is een manier van het vermelden van bronvermelding en citaten. In dit handige document vind je alle regels van APA op een rijtje met voorbeelden erbij. Maar om het nog handiger en eenvoudiger te maken zijn er APA Generators. Dit zijn machines op het internet waar je alle gegevens van de bron invult. De machine genereert dan automatisch de APA voor je. Dit kan je heel veel tijd en moeite besparen. Zelf vind ik deze APA generator van Scribbr het fijnste, maar er zijn nog veel meer APA generators op het internet te vinden.

5. Google Scholar

De laatste onmisbare tool en website voor studenten is Google Scholar. Dit is een aparte zoekmachine van Google waarmee je zoekt naar wetenschappelijke literatuur. Je kan zelfs een aparte Google Scholar knop installeren waarmee je nog sneller de wetenschappelijke literatuur kan opzoeken. Het fijne aan Google Scholar is dat je er ook gelijk de APA mee kan genereren. Dit kan je doen door te klikken op de aanhalingstekens in de Google Scholar knop.

De laatste onmisbare tool en website voor studenten
Rechtsboven zie je hoe de Google Scholar knop eruit ziet.

Welke tool of website is voor jou als student onmisbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.