Creatief

Review – Action Artist Fineliners

Zoals jullie weten vind ik het erg leuk om creatief bezig te zijn. Voor handletteren en doodlen ben ik vaak op zoek naar de juiste fineliner, zwarte pen of stift. Bij de Action kwam ik Artist Fineliners tegen. Vandaag vertel ik jullie hier meer over en of deze pennen een kanshebber voor de juiste fineliner zijn.

De Artist Fineliners van de Action
De Artist Fineliners van de Action

Eerste indruk van de Artist Fineliners

Zoals bijna alles bij de Action, zijn ook de Artist Fineliners erg goedkoop. Voor €1,99 heb je acht fineliners in verschillende diktes. Dat is dus maar 25 cent per stift! Mijn eerste indruk van de Artist Fineliners is goed. De fineliners zitten in een nette, lichtblauwe verpakking. Op de verpakking is met een streep de dikte van de fineliner aangegeven. Zo zie je in één oogopslag wat voor soort fineliners er allemaal in de verpakking zitten. Op de pennen zelf staat de dikte van de punt aangegeven. De pennen variëren in dikte van 2 millimeter tot 0,03 millimeter.

De Artist Fineliners in de verpakking
De fineliners in de verpakking

De punt en de kleur

De punt is bij de meeste Artist fineliners een gewone finelinerpunt. Daar mankeert dus niks aan. Alleen bij de dikste fineliner, die van 2,0 millimeter, is de punt meer een stiftpunt dan een finelinerpunt. De dikste fineliner is dus geen fineliner, maar een stift. Ook geeft de dikste fineliner een soort randje om de letters. Dat vind ik zelf altijd niet zo mooi, want je wilt gewoon een scherpe lijn hebben. Ook de kleur is niet zoals je zou verwachten. Het is eerder een soort donker grijs dan echt zwart. Dat is wel jammer. Wat wel positief is, is dat de fineliners niet doordrukken.

De punt en kleur van de fineliners
Je ziet hier duidelijk dat de punt van de dikste fineliner meer een stiftpunt is dan een finelinerpunt.

De dikte van de Artist fineliners

Omdat de pennen acht verschillende diktes hebben, verwacht je dit ook te zien op papier. Echter valt dat vies tegen. Je ziet wel verschil tussen de pen van 2,0 millimeter, 1,0 millimeter en 0,03 millimeter, maar alle diktes daar tussen verschillen niet van elkaar. Het setje had dus net zo goed uit drie fineliners kunnen bestaan, want in plaats van acht verschillende diktes heb je in de praktijk maar drie verschillende diktes.

De diktes van de Artist Fineliners
Je ziet geen verschil in dikte tussen de pennen van 0,8 millimeter, 0,5 millimeter, 0,3 millimeter, 0,1 millimeter en 0,05 millimeter.

Samengevat

Voordelen

  • De prijs: €1,99 voor acht fineliners is heel weinig.
  • De verpakking van de fineliners ziet er netjes en duidelijk uit
  • De fineliners drukken niet door

Nadelen

  • De kleur: de fineliners zijn niet echt zwart
  • De punt van de dikste fineliner geeft een randje om de letters in plaats van een scherpe punt
  • De diktes van vijf van de acht fineliners verschillen niet van elkaar, waardoor je eigenlijk maar drie verschillende fineliners hebt
Alle Artist Fineliners op een rijtje
Alle Artist Fineliners op een rijtje

Conclusie

Als je net als ik op zoek bent naar de juiste fineliner om mee te handletteren, te doodlen of wat voor creatief iets dan ook te doen, laat deze Artist Fineliners dan in de winkel liggen. Je krijgt namelijk niet de acht verschillende fineliners die je verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.