Lifestyle

Vijf dingen die iedereen met een bril herkent

Een halfjaar geleden ging ik naar de opticien, want ik zag al een tijd minder goed van dichtbij. Vroeger had ik een aantal jaar een bril, omdat mijn ene oog iets scheler stond dan mijn andere oog, waardoor ik veel dubbel zag. Bij de opticien bleek dat ik toch weer een bril nodig had, omdat mijn ogen in vergelijking met vroeger achteruit waren gegaan. Helaas waren lenzen geen optie. Ik was helemaal niet blij dat ik weer een bril moest. Het hebben van een bril is fijn omdat je er beter door ziet, maar een bril heeft ook veel nadelen. Vandaag zet ik voor jullie vijf dingen op een rijtje die iedereen met een bril herkent!

1. Bril vol regendruppels

De laatste dagen regent het alleen maar. Dit is voor niemand fijn, maar als je een bril hebt baal je nog eens extra. Binnen een paar minuten is mijn bril vaak zo nat dat ik er helemaal niks meer doorheen zie. Het enige wat je dan kan doen is snel doorfietsen of doorlopen en proberen door de regendruppels heen te kijken of een beetje over je bril heen te kijken. Zodra je binnen bent is het eerste wat ik dan doe mijn bril goed droog maken.

Een vrouw met een bril op die een heleboel water over haar heen krijgt. Ze knijpt haar ogen dicht
Bron: Pixabay

2. Beslagen glazen

Ook bij koud weer kom je voor nare verrassingen te staan. Als je ademt beslaan de glazen van je bril, waardoor je niks meer ziet. Ook als je vanuit het koude weer van buiten naar binnen gaat waar het warmer is, beslaat je bril. Ik heb dan nog het geluk dat ik redelijk goed kan zien zonder bril. Dus ik doe mijn bril af en wacht tot de glazen minder beslagen zijn of ik maak mijn bril even schoon. Voor mensen die helemaal niet goed zien is dit een stuk lastiger.

3. Vieze bril

Ik weet niet wat ik doe met mijn bril, maar binnen een paar uur ziet mijn bril eruit alsof ik een veldslag heb overleefd. Hij zit vol met vieze vlekken. Mijn opticien raadt aan om je bril één keer in de twee dagen te reinigen met een speciale spray, maar ik moet het elke ochtend doen en ’s avonds meestal nog een keer met een doekje. Zelfs al raak ik mijn bril niet met mijn vingers aan, vies wordt hij toch.

4. Troubles in het pashokje

Als ik in een winkel kleding wil gaan passen, realiseer ik om de een of andere reden vaak niet dat ik een bril op heb. Ik wil dan bijvoorbeeld een trui passen, maar ik krijg hem dan niet over mijn hoofd, omdat ik blijkbaar mijn bril nog op heb. Soms heb ik een helder moment en dan doe ik van tevoren al mijn bril af. Maar dan loop je weer tegen het volgende probleem aan: waar laat je je bril. Niet in elk pashokje staat een krukje of stoeltje. Ik heb meestal ook geen tas bij me als ik ga winkelen, dus daar kan ik mijn bril ook niet in doen. Mijn oplossing is meestal dan om mijn bril maar voorzichtig op mijn kleding te leggen en hopen dat hij niet valt of dat ik er niet op ga staan. Eigenlijk zou een pashokje een soort haakje of bakje voor je bril moeten hebben, haha.

 5. In de sportschool

Drie keer in de week ben ik in de sportschool te vinden. Ik wissel groepslessen yoga, bodybalance en pilates af met fitness. Bij groepslessen doe ik bij voorhand al geen bril op, maar in de fitness wel. De meeste fitnessoefeningen gaan wel met bril, maar bij sommige oefeningen is zonder bril toch fijner. Touwtje springen werkt bijvoorbeeld niet met bril, want dan gaat je bril de hele tijd heen en weer of hij valt zelfs bijna af. Ook oefeningen waarbij je voorover buigt zijn niet heel handig om met een bril op te doen. In mijn sportschool kan ik mijn bril gelukkig veilig bij de instructeur neerleggen, want ik vind het niet prettig om mijn bril op de grond te moeten leggen met het risico dat ik of iemand anders erop gaat staan.

Heb jij een bril en herken je ook deze dingen?

Een bril die op een boek ligt. Er naast staat een kopje thee. Op de achtergrond zie je twee vazen met witte en paarse bloemen
Bron: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.