Lifestyle

Geld verdienen met vragenlijsten? Zonde van je tijd

Een tijd geleden las ik op internet dat je met het invullen van vragenlijsten geld kon verdienen. Ik had hier al vaker van gehoord, maar ik twijfelde steeds, vooral omdat ik me afvroeg op het wel betrouwbaar was. Na wat research te hebben gedaan over veilige websites besloot ik het toch te gaan proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik schreef me in bij een aantal websites: Toluna, OpinieLand, GlobalTestMarket en PanelClix. Al snel kwam ik erachter dat geld verdienen met vragenlijsten echt zonde van je tijd is. Vandaag vertel ik jullie waarom.

Een paar stapeltjes munten op vragenlijsten. Daarnaast liggen er ook een aantal pennen op.
Bron: Pixabay

Kost veel tijd

Allereerst kost het invullen van vragenlijsten veel tijd. Een vragenlijst duurt meestal 10 tot 25 minuten. Ik hoor jullie al denken: ‘dit valt toch best mee?’ Ja, dat dacht ik ook. Totdat ik erachter kwam hoe weinig punten je verdient met één vragenlijst. Voordat je een hoop punten hebt, ben je dus een hele tijd verder.

‘Je valt niet in de doelgroep’

Daarnaast beweren de verschillende websites dat ze vooraf, door middel van wat korte standaard vragenlijstjes om je profiel op te vullen, bepalen welke vragenlijst bij jouw profiel past. Dit lijkt dus goed geregeld. Totdat je net lekker met een vragenlijst bezig bent of je bent er al zelfs helemaal mee klaar, en je de melding krijgt: ‘je valt niet in de doelgroep’. Als dit gebeurt wordt de vragenlijst afgebroken en krijg je geen punten voor het deel van de vragenlijst dat je al hebt ingevuld. Al je moeite is dan dus voor niks geweest. Bij sommige websites krijg je als schrale troost nog een lot voor hun loterij, maar dit stelt niet zoveel voor. Als dit één keer gebeurt, is dat niet zo erg. Dan denk je: ‘ jammer, op naar de volgende vragenlijst’. Maar dan gebeurt het ook bij de volgende vragenlijst. En bij die daarna. En bij de volgende ook. Bij mij gebeurde dit bij zeker driekwart van de vragenlijsten die ik invulde. Dan is het niet leuk meer, kan ik je vertellen.

Vier poppetjes (oranje, blauw, groen en rood) waarvoor een vergrootglas wordt gehouden
Bron: Pixabay

Levert weinig op

Ook levert het invullen van de vragenlijsten weinig op. De beloningen verschillen per website. Je kan vaak kiezen voor producten, maar ook voor cadeaubonnen. Omdat cadeaubonnen het makkelijkst zijn om te rekenen in geld, gebruik ik die even voor dit rekenvoorbeeldje. Bij Toluna kan je 40.000 punten inwisselen voor een cadeaubon van €10,-. 1 punt is dus €0,00025 waard. Met een vragenlijst van 10 minuten verdien je 1400 punten, ofwel €0,35. Per uur is dit €2,10. Met een bijbaantje op mijn leeftijd (22 jaar), verdien je meestal €10,- per uur. Het invullen van vragenlijsten kost weinig moeite, want je doet het gewoon thuis vanachter je laptop of onderweg op je telefoon, maar €2,10 per uur is wel heel weinig. Laten we even naar een andere website kijken: GlobalTestMarket. Bij deze website kan je 1250 punten inleveren voor een PayPal-bon van €10,-. Hier is elke punt dus €0,008 waard. Bij GlobalTestMarket verdien je met een vragenlijst van 10 minuten 65 punten, ofwel €0,52. Dit is dus €3,12 per uur. Dit is een stuk meer dan bij Toluna, maar nog steeds erg weinig. Wanneer we hetzelfde rekenvoorbeeldje volgen voor de andere twee websites waarvoor ik me heb ingeschreven, komen we bij Panelclix uit op €5,20 per uur (uitgaande van de actuele koers, want de waarde van de punten op Panelclix wisselt) en bij OpinieLand op €4,20 per uur. Bij deze laatste twee websites verdien je nog best wat per uur. Maar dit is een illusie. Want let op: deze rekenvoorbeeldjes gaan ervan uit dat de vragenlijsten niet tussentijds worden afgebroken. Wanneer dit in de helft van de tijd wel gebeurt (gebeurde bij mij zelfs vaker), verdien je nog maar de helft per uur!

Bron: Pixabay

Volle mailbox

Oké, dit is geen reden waarom geld verdienen met vragenlijsten zonde van je tijd is. Maar het is wel een groot nadeel ervan. De websites spammen je mailbox namelijk helemaal vol. Meerdere keren per dag krijg je, per website, een mailtje dat je kan meedoen aan een vragenlijst. Eén mailtje per dag of eens in de paar dagen vind ik wel genoeg. Meerdere keren per dag wordt op den duur wel heel irritant.

Conclusie: zonde van je tijd

Het invullen van vragenlijsten is dus zonde van je tijd. Ben je niet overtuigd of wil je het toch proberen? Schrijf je dan in bij Panelclix, want daar verdien je het meeste per uur.

Heb jij weleens op internet vragenlijsten ingevuld om geld te verdienen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.