Lifestyle

5 nieuwe bioscoopfilms in de maand mei

Ik houd erg van films kijken. Thuis heb ik een enorme collectie dvd’s die ik graag op vrijdagavond met een vriendin op de bank kijk. Maar naar de bioscoop gaan vind ik ook erg leuk. In de maand mei komen er weer een heleboel nieuwe bioscoopfilms uit. Vandaag laat ik jullie vijf nieuwe bioscoopfilms zien die uitkomen in de maand mei en die mij leuk of mooi lijken.

Een omgevallen bak popcorn met daarnaast rode bioscooptickets
Bron: Pixabay

Singel 39

Deze film is gemaakt door de makers van Soof. Dit belooft al veel goeds, want ik vind de films en de serie van Soof heel erg leuk. Wat ook heel leuk is, is dat Soof ofwel Lies Visschedijk zelf schittert in deze film. Ook Waldemar Torenstra heeft een grote rol in ‘Singel 39’. De film gaat over Mo, ofwel Monique (gespeeld door Lies Visschedijk. Ze heeft het helemaal voor elkaar in het leven: ze werkt als hartchirurg, heeft een hele lieve familie, krijgt maandelijks bezoek van haar minaar en ze bezit een heel mooi pand aan de Singel in den Haag. Op het moment dat de aantrekkelijke kunstenaar Max (gespeeld door Waldemar Torenstra) uit het niets bij haar huis op de stoep staat, begint er een speciale vriendschap te ontstaan. Max valt op mannen, maar hij wil tegelijkertijd ook kinderen. Mo is nog helemaal niet bezig met het moederschap, met serieus daten of met überhaupt iets leuks doen, omdat ze daar geen tijd voor heeft. Wanneer Max via een app een zoektocht start naar de ideale vrouw om kinderen mee te krijgen, begint Mo zich af te vragen of er toch meer in het leven belangrijk is dan alleen haar carrière als hartchirurg. De trailer van ‘Singel 39’ is hier te vinden. Releasedatum: 9 mei 2019.

The Sun Is Also A Star

Dit is een hedendaags verhaal over het vinden van liefde tegen alle verwachtingen in. Deze film onderzoekt of ons leven wordt bepaald door willekeurige gebeurtenissen in het universum of toch door het lot. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de auteur Nicola Yoon. In ‘The Sun Is Also A Star’ ontmoeten de student en romanticus Daniel Bae en de Jamaicaanse pragmaticus Natasha Kingsley elkaar, en ze vallen voor elkaar, op een magische dag in New York. De vlam slaat over tussen de twee vreemdelingen, die elkaar misschien nooit hadden ontmoet zonder dat het lot dit had gewild. Maar de vraag is of het lot voldoende is om te zorgen voor ware liefde. Natasha’s familie wordt die dag uitgezet. Ze vecht er hard voor om dit tegen te gaan, in de paar uur die ze nog heeft. Tegelijkertijd vecht ze ook hard tegen haar gevoelens voor Daniel, terwijl Daniel heel hard werkt om Natasha te overtuigen dat ze voor elkaar bestemd zijn. De trailer van ‘The Sun Is Also A Star’ is hier te vinden. Releasedatum: 16 mei 2019.

The Hustle

Toen ik zag dat Rebel Wilson in deze film speelt, werd ik gelijk al heel enthousiast. Ik vind haar namelijk zo’n leuke, goede en vrolijke acteur. Met ook Anna Hathaway erin belooft dit een erg leuke film te worden. Deze komedie gaat over twee vrouwelijke oplichters die elkaar per toeval ontmoeten. Ze zijn allebei heel verschillend. Waar Josephine (gespeeld door Anna Hathaway) erg elegant is, is Penny (gespeeld door Rebel Wilson) nog heel amateuristisch. Josephine leert Penny de kneepjes van het oplichtersvak. Samen besluiten de twee vrouwen om de foute mannen die hen bedrogen hebben te grazen te gaan nemen. De trailer van ‘The Hustle’ is hier te vinden. Releasedatum: 16 mei 2019.

Een bioscoopzaal
Bron: Pixabay

Anna’s War

Dit is geen film waarbij je met een feelgood gevoel de bioscoopzaal uitloopt. Maar deze film zal zeker indruk op je maken en misschien zullen er zelfs tranen vallen. De film speelt zich af in november 1941, in Oekraïne toen het nog door de Nazi’s bezet was. Anna is een Joods meisje dat bij bewustzijn komt en wakker wordt onder een laag verstikkende zwarte aarde. Het blijkt dat ze zich in een massagraf bevindt. Wonderbaarlijk genoeg heeft ze de slachting overleefd. Maar dit waargebeurde verhaal is daarmee nog niet voorbij. Anna moet namelijk de rest van de oorlog nog zien te overleven. De trailer van ‘Anna’s War’ is hier te vinden. Releasedatum: 2 mei 2019.

Wild Rose

In deze film volgen we Rose-Lynn Harlan (gespeeld door Jessie Buckley), een vrouw die er al haar hele leven van droomt om naar Nashville te verhuizen en daar countryster te worden. Echter woont ze in Glasgow. Daar probeert ze zo goed en zo kwaad als het kan met haar cowboyhoed en witte laarzen aan om een bestaan op te bouwen voor zichzelf en haar kinderen. Maar haar moeder Marion (gespeeld door Julie Walters) is Rose-Lynns Nashville-onzin helemaal zat. Zij is degene die de voornaamste zorg heeft over de kinderen van Rose-Lynn. Daarom wil ze dat Rose-Lynn eindelijk de verantwoordelijkheid gaat nemen over haar eigen leven. De trailer van ‘Wild Rose’ is hier te vinden. Releasedatum: 16 mei 2019.

Een filmopname
Bron: Pixabay

Naar welke film zou jij gaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.