Honden

Vijf leuke dingen aan het hebben van een hond

Sinds oktober 2017 heb ik een hond, Puck. Ik ben erachter gekomen dat er veel leuke dingen zijn aan het hebben van een hond als huisdier. Maar dit zijn de vijf dingen die er voor mij uitspringen:

Puck die met haar pootjes tegen het raam aanstaat om te kijken wie er thuis komt
Puck voor het raam aan het kijken wie er thuis komt

1. Er is altijd iemand die blij is om je te zien. Niets is leuker dan ’s ochtends wakker worden en in de woonkamer uitgebreid begroet te worden door je hond. Ook als ik thuis kom staat Puck al te wachten bij de deur of ze staat met haar pootjes tegen de tuindeur te kijken hoe ik mijn fiets in de schuur zet. Als ik Puck heel blij wil maken, doe ik de tuindeur open en dan mag ze in de tuin naar me toe rennen en dan knuffel ik haar uitgebreid. Dat vindt ze echt geweldig.

2. Je hebt meer aanspraak in de buurt. Sinds ik een hond heb, heb ik veel meer aanspraak in de buurt. Als ik Puck uitlaat, kom ik vaak dezelfde mensen tegen met wie ik af en toe een praatje maak. Het grappige is dat iedereen elkaars namen niet kent, maar alleen de namen van de honden

3. Een hond voelt feilloos je emoties aan. Als ik een rotdag heb en ik laat Puck uit, kijkt ze af en toe naar me om te checken of het wel goed gaat. Ook wanneer ik me verdrietig voel komt Puck naar me toe om mij te troosten (en om mijn tranen weg te likken, haha). Maar ook positieve emoties voelt een hond goed aan. Als ik blij, uitbundig of heel druk ben, voelt Puck dit en dan wordt zij ook blij, uitbundig of heel druk

Puck die slapend tegen mij aan ligt
Puck slapend tegen mij aan

4. Je hebt altijd een maatje. Met een hond als huisdier ben je nooit alleen. Er is altijd iemand bij je. Als ik op de bank ga zitten, komt Puck gelijk naar me toe omdat ze met haar kussen naast me op de bank wil zitten. ’s Avonds ligt Puck te slapen naast mij op de bank. Elke avond vertedert het me weer hoe lief ze is als ze slaapt.

5. Er wil altijd iemand met je op pad. Een hond is altijd blij om naar buiten te gaan. Regen of wind, het deert een hond (Puck in ieder geval) niet. Puck wordt altijd blij als wij zeggen dat ze uitgaat, zelfs als ze net uit is geweest. Ook zijn er zoveel leuke dingen die je kan doen met een hond: naar het strand, het bos, de duinen, een park of (in de ogen van Puck) een uitstapje naar de dierenwinkel. Puck wordt al blij als ze onze auto of welke andere zilverkleurige auto dan ook ziet, want dan weet ze dat ze naar iets leuks toe gaat.

Wat vind jij het leukste aan het hebben van een hond?

Eén reactie

  • Emmelie

    Die slapende foto!! Wat een dotje, maar ook een ondeugd is het hoor!
    Het leukste aan een hond hebben vind ik dat ze me altijd aan het lachen maakt 😉
    Rollen en dollen, of te schattig liggen slapen in een onmogelijke houding om maar een zonnestraaltje te pakken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.