Honden

Het meenemen van je hond naar je werk

Zoals jullie weten heb ik een hond, Puck. Bij mijn werk is het niet mogelijk om mijn hond mee te nemen, omdat ik met voedsel werk. Echter ken ik wel andere mensen die hun hond meenemen naar hun werk. Vandaag, 21 juni, is het zelfs de ‘Take Your Dog to Work Day’, ofwel de ‘breng je hond mee naar het werk’ dag. Daarom vertel ik jullie vandaag meer over de voordelen van het meenemen van je hond naar je werk. Ook zal ik praktische informatie geven over het meenemen van je hond naar je werk.

het meenemen van je hond naar werk. Hier zie je een hond achter een laptop zitten
Bron: Pixabay

Voordelen van het meenemen van je hond naar je werk

Ten eerste verlaagt een huisdier op werk de werkstress. Ook zorgt een kantoorhond voor een lagere bloeddruk, een betere stemming, meer plezier in het werk, een verbetering in de collegialiteit en meer samenhorigheid onder teamleden. Ten tweede zorgt een hond hierdoor voor minder ziekteverzuim, ook omdat mensen actiever worden wanneer er een hond op werk is. Ten derde is een hond goed voor het imago van het bedrijf. Veel mensen plaatsen namelijk foto’s van hun huisdier op social media. Ten vierde zorgt het meenemen van je hond naar je werk ervoor dat werknemers loyaler zijn naar hun werkgever. Ten vijfde zorgt een hond op werk ervoor dat werknemers meer tijd nemen voor korte pauzes, omdat ze hun hond moeten uitlaten. Korte pauzes bevorderen de gezondheid, concentratie en productiviteit. Ten zesde gaan mensen met meer plezier naar hun werk wanneer er een hond aanwezig is op kantoor.

het meenemen van je hond naar je werk. Hier zie je een hond in pak.
Bron: Pixabay

Wat moet je regelen voor het meenemen van je hond naar je werk?

Geschikte werkplek?

Allereerst is het van belang dat je kijkt of je werkplek geschikt is voor je hond. Denk daarbij aan of het veilig is voor je hond. Als je op een bouwplaats werkt is het vanzelfsprekend minder veilig voor je hond dan wanneer je een kantoorbaan hebt. Daarnaast is het netjes om na te gaan of er collega’s zijn die allergisch zijn voor honden of een erge angst voor honden hebben. Ook is het belangrijk dat je kijkt of je hond schade kan aanrichten op je werkplek. Bovendien moet je nagaan of er veel klanten over de vloer komen, want een hond kan, in de ogen van het bedrijf, lastig zijn voor klanten.

Toestemming van je baas?

Ten tweede moet je uiteraard toestemming van je baas hebben voor het meenemen van je hond naar je werk. Zorg dat je van tevoren in je hoofd een plan maakt voor hoe je de werkdag met je hond gaat inrichten. denk bijvoorbeeld aan waar je hond verblijft op je werk en wanneer je je hond uitlaat.

Bij welke bedrijven mag je je hond meenemen naar het werk?

Bij sommige bedrijven is het sowieso toegestaan om je hond mee naar werk te nemen. Ongeveer twintig procenten van de bedrijven in Amerika staat het toe om huisdieren mee te nemen naar je werk. Sommige bedrijven, zoals Google, Ben&Jerry en Amazon zijn echte hondenliefhebbers en dit verkondigen ze ook graag. Ook bij deze bedrijven mag je je hond meenemen naar je werk: Prezi (Hongarije), Captain Dash (Frankrijk), Retechnica (Engeland), The Food Assembly (Frankrijk), BauBnb. (Spanje), Itembase (Duitsland) en Floorplanner (Nederland).

Het meenemen van je hond naar je werk. Hier zie je een hond op zijn eigen kantoor zitten achter een laptop. Achter hem hangt een schilderij van zichzelf. De hond draagt een bril.
Bron: Pixabay

Heb jij je hond wel eens meegenomen naar je werk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.