Creatief

Tekeninspiratie nodig? Kijk mee naar mijn tekeningen!

Herken jij dit ook? Je hebt heel veel zin om te tekenen. Al je spulletjes heb je neergelegd. Je gaat zitten en pakt een leeg vel papier. Je wacht tot er inspiratie komt, je wacht, wacht en wacht…. maar er komt maar niks. Dan kijk je op je favoriete blogs, YouTube of Pinterest of je daar wat leuks ziet om te tekenen, maar ook daar krijg je geen inspiratie van. Je hebt zo’n zin om te tekenen, maar toch kan je niks leuks bedenken. Wat doe je dan? Daar heb ik vandaag een oplossing voor. Ga naar mijn blog en kijk mee naar mijn tekeningen. Misschien krijg je daar wel inspiratie van. Kijk snel mee!

Al mijn tekeningen verspreid over de grond
De witte vlekjes in de hoek op deze en de vorige afbeeldingen staan overigens niet op de tekeningen zelf. Dit is waar mijn naam stond.

Mijn inspiratie voor deze tekeningen

De inspiratie voor deze tekeningen heb ik vooral van Pinterest gehaald. Bij de tekeningen met een quote zocht ik meestal eerst een leuk plaatje op en daarbij zocht ik dan een passende quote. Soms stond deze quote al in een mooi lettertype, maar andere keren bedacht ik zelf hoe ik de letters wilde hebben. Deze tekeningen zijn dus een combinatie van handlettering en gewoon tekenen.

Vier tekeningen in een vierkant gelegd op de grond. Inspiratie om te tekenen gehaald van Pinterest
Van deze tekeningen vind ik zelf degene met de cupcake en de sprinkles het mooiste, omdat die zo vrolijk is

De tekening rechts boven is een combinatie van meerdere plaatjes van Pinterest en een quote. Ik vond het middelste plaatje op Pinterest en toen besloot ik een tekening te maken met alle dingen waar ik van houd. Van die dingen zocht ik een plaatje op en zo ontstond deze tekening.

Vier andere tekeningen in een vierkant gelegd op de grond.  Inspiratie om te tekenen gehaald van Pinterest
Vier hele verschillende tekeningen

De tekening linksonder ben ik zelf erg trots op. Ik vind deze zo mooi geworden! De quote vond ik er op Pinterest zo mooi uitzien, dus die heb ik zo goed als proberen na te maken. Het plaatje van de paardenbloem met hartjesblaadjes vond ik hier mooi bij passen. Ik paste het plaatje aan door de dwarrelende hartjesblaadjes over de hele quote te laten lopen.

De derde serie tekeningen in een vierkant gelegd op de grond. Inspiratie om te tekenen gehaald van Pinterest
Oeps, de tekening links boven ligt zo dat de quote op zijn kop staat. Er staat: Best friends come in all shapes and sizes

De tekening links boven vond ik van deze vier tekeningen de leukste om te maken. Diertjes op een kindermanier tekenen is zo leuk. Ze zijn ook zo schattig geworden. Ik zocht simpele tekeningen van dieren op en ik plaatste ze zo op de tekening dat ze allemaal om de rand van de tekening stonden. Dit geeft zo’n leuk en speels gezicht!

Oh, ik kan niet kiezen welke ik het mooiste vind…. Ze zijn allemaal mooi op hun eigen manier

Deze tekeningen vind ik allemaal erg leuk gelukt. De tekening links onder zou je kinderachtig kunnen vinden, maar ik vind hem juist heel vrolijk. Die daarnaast heeft zo’n schattig olifantje. Ook de giraffe kijkt zo leuk. En die wolk met regenboog stralen eronder is ook zo leuk. Van de tekening links boven vind ik vooral het hartje met de lieveheersbeestje zo mooi geworden. En de quote klopt natuurlijk ook helemaal. Want hoe kan je van iemand anders houden als je niet van jezelf houdt. Al deze tekeningen vind ik dus even leuk

Veel tekenplezier!

Zo, dit waren ze dan. Ik hoop dat je nu wel inspiratie hebt om te gaan tekenen. Als je geen inspiratie hebt kan je ook altijd nog op mijn Pinterest pagina kijken. Ik verzamel daar alle pins die ik leuk vind! Nog een kleine tip: begin gewoon. Als het niks wordt, kan je altijd nog je blaadje weggooien en opnieuw beginnen. Oké, nog één tip dan: soms kan iets op het eerste gezicht helemaal niks lijken, maar uiteindelijk heel leuk zijn. De allerlaatste tip dan: gebruik je creativiteit! Veel tekenplezier gewenst!

Waar haal jij je inspiratie om te tekenen vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.