Creatief

Review – Action waterverf

Laatst was ik weer eens in de Action. Ja, ik weet het, ik kom er echt te vaak., maar Action heeft zulke leuke creatieve spullen. Mijn oog viel toen op waterverf. Mijn aandacht werd vooral naar de prijs getrokken: €0,68 voor een doosje met twaalf kleuren én een kwastje. Ik dacht: voor dit geld kan ik het echt niet laten liggen. Dus de waterverf belandde al snel tussen de andere creatieve spullen in mijn winkelmandje. Eerder reviewde ik al andere producten van de Action, namelijk gewone brushpens, metallic brushpens en small brushpens. Vandaag vertel ik jullie wat ik van deze mega goedkope waterverf vind.

Eerste indruk van de waterverf

De eerste indruk van de waterverf was gelijk goed. Het is een zwart schilderspalet met twaalf kleuren en een kwastje. De kleuren zien er mooi en helder uit. De verpakking is netjes. Het schilderspalet is verpakt in plastic met een kartonnetje erop geplakt. De kleuren zitten niet te dicht bij elkaar, waardoor de kleuren per ongeluk in elkaar zouden kunnen overlopen. Dat is dus positief. Aan de prijs hoef ik niet veel woorden vuil te maken, want iedereen zal het erover eens zijn dat €0,68 voor waterverf heel goedkoop is.

de Action waterverf in de verpakking
De Action waterverf in de verpakking

Het kwastje

Het kwastje is niet bijzonder interessant. Het is gewoon een dun kwastje. Het kwastje is prima om te gebruiken. Maar ik vind zelf een aqua brush fijner werken, omdat je hier beter de hoeveelheid water mee kan bepalen.

het kwastje van de Action waterverf
Het kwastje van de Action waterverf

De kleuren

Swatches

Bij het swatchen van de kleuren zagen de kleuren er niet goed gepigmenteerd uit. Dit zijn de kleuren echter wel, maar wel alleen als je weinig water gebruikt. Wanneer je meer water gaat gebruiken, zoals je bij waterverven hoort te doen, worden de kleuren al gauw te licht. De vierde kleur van links is wit. Deze kleur zie je helemaal niet, maar dat komt natuurlijk ook omdat ik wit papier heb gebruikt. Op een andere kleur papier kan je de kleur misschien wel beter zien.

Swatches van de Action waterverf
De swatches van de Action waterverf

Kleuren testen door te verven

Om de kleuren beter te kunnen beoordelen, heb ik de kleuren gebruikt om echt mee te verven. Ik heb wat ideeën van Pinterest gehaald voor waterverf schilderingen voor beginners. Benieuwd naar wat voor ideeën ik nog meer heb, kijk dan eens op mijn Pinterst bord voor waterverf.

de spullen die ik nodig had om de Action waterverf te testen
De spullen die ik nodig had om de Action waterverf te testen

Hieronder zie je alle werken die ik heb gemaakt met de Action waterverf:

de eerste tekening met de Action waterverf
Een cadeautje
de tweede tekening met de Action waterverf
Deze vind ik zo mooi geworden!
de derde tekening met de Action waterverf
Een meisje met gesloten ogen
de vierde tekening met de Action waterverf
Een kat. Hier zie je goed hoe de kleuren eruit zien met meer water

Op de werken komen de kleuren wel mooi uit en zie je dat ze best goed gepigmenteerd zijn. Eerder gaf ik aan dat de kleuren met meer water veel minder gepigmenteerd waren. Maar bij nader inzien vind ik dat best wel meevallen. Zeker voor de €0,68 die deze waterverf heeft gekost, vind ik de kleuren er erg goed uitzien. Het enige puntje is wel dat de waterverf soms een klein beetje klonterig is, maar dat kan ook komen doordat ik dan net wat te weinig water heb gebruikt.

Samengevat

Voordelen

  • De prijs: €0,68 voor waterverf is heel goedkoop
  • Goed gepigmenteerd, zowel bij veel water als bij weinig water
  • Nette verpakking
  • Met een kwastje
  • Heldere kleuren
  • Twaalf kleuren in één verpakking
  • Er zit genoeg ruimte tussen de kleuren, waardoor de kleuren niet snel per ongeluk in elkaar over kunnen lopen

Nadelen

  • Soms is de verf wat klonterig
  • In plaats van het kwastje kan je beter een aqua brush gebruiken

Conclusie

Voor €0,68 is dit een hele goede waterverf. Als ik jou was, zou ik gauw naar de winkel gaan en deze waterverf kopen!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.