Creatief

Review – Action Small Brushpens

Action heeft al meerdere soorten brushpens uitgebracht, onder andere Metallic Brushpens en ‘gewone’ brushpens. Sinds kort heeft Action small brushpens toegevoegd aan hun assortiment. Vandaag laat ik jullie zien wat ik ervan vind!

Eerste indruk van de small brushpens

Zoals we gewend zijn van de Action, zijn de small brushpens erg goedkoop, namelijk maar €1,36 voor zes stiften. Dat is maar 23 cent per stift! Om de prijs hoef je ze dus niet te laten liggen. Mijn eerste indruk van de small brushpens is goed. Ze zitten netjes verpakt. De stiften zien er mooi uit. In sierlijke letters staat er ‘brushpens’ op geschreven. Ook de streepjes maken het geheel chique. Ik ben dol op pastelkleuren, dus ik was gelijk fan van de kleuren. Echter had ik het wel fijner gevonden als de small brushpens, net als de metallic brushpens, in een doosje zaten waarin je ze kan bewaren. Op de verpakking staat rechtsboven dat de brushpens een streep van 0,5 mm kunnen maken.

de small brushpens in de verpakking
De small brushpens in de verpakking

De punt

Net als de metallic brushpens van de Action, hebben de small brushpens geen punt die uit haartjes bestaat, maar een gewone stiftpunt. De stiftpunt is wel veel smaller dan die van de metallic brushpens, maar dit is logisch aangezien het small brushpens zijn. Als ik niet wist dat het brushpens waren, had ik gedacht dat het gewone stiften waren met een smalle punt, zoals Stabilo stiften.

De punten van de small brushpens
Hier zie je goed hoe smal de punt van de brushpens is

De kleuren

De kleuren van de small brushpens vielen mij tegen. Op grond van de kleuren van de dop van de brushpens, had ik verwacht dat het pastelkleuren waren. Echter is dit helemaal niet zo. Alleen de blauwe, groene en paarse pen kunnen doorgaan voor pastelkleuren, maar de anderen zeker niet. De roze pen is fluoscerend roze in plaats van pastel roze. De gele pen is een harde gele kleur in plaats van een zachte gele kleur. Maar de oranje pen slaat echt alles. In plaats van een oranje kleur, geeft deze pen een bruine kleur af. Over de kleuren van de pennen ben ik dus zeker niet te spreken. Het enige positieve is wel dat de stiften voldoende en gelijkmatig pigment afgeven.

Zijn de small brushpens wel echte brushpens?

Officieel zijn het brushpens, maar hier merk je helemaal niks van als je ermee schrijft. Hoe je de pen ook beweegt, je ziet vrijwel geen verschil in dikte. Bij sommige pennen zag je een heel klein verschil toen ik de streepjes ging zetten. Maar bij het schrijven van de letters zie je helemaal geen verschil in dikte. Het zijn dus echt geen brushpens te noemen, maar eerder gewone dunne stiften.

Hier zie je duidelijk dat het geen echte brushpens zijn, maar eerder gewone dunne stiften

Samengevat

Voordelen

  • De prijs: €1,36 voor zes brushpens is heel goedkoop
  • Voldoende en gelijkmatig pigment
  • De verpakking van de stiften en de stiften zelf zien er mooi uit

Nadelen

  • De pastelkleuren zijn in het echt helemaal geen pastelkleuren
  • De oranje pen is in werkelijkheid een bruine pen
  • Het zijn geen brushpens, maar eerder gewone stiften met een normale punt
  • Je ziet geen dikte verschil als je schrijft
  • De verpakking is geen doosje waarin je de brushpens kan bewaren

Conclusie

Als je op zoek bent naar brushpens, zou ik als ik jou was de small brushpens lekker in de winkel laten liggen. Ook als je op zoek bent naar stiften met een dunne punt zou ik deze stiften laten liggen, want de kleuren van de verpakking komen helemaal niet overeen met de werkelijkheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.