Creatief

Review – Action brushpennen

Een aantal dagen geleden liet ik jullie mijn collectie brushpennen zien. Jullie zagen toen dat ik ook brushpennen van de Action heb. De Action verkoopt deze pennen nog steeds. Vandaag laat ik jullie zien wat ik van deze pennen vind.

Erg goedkoop

Over de prijs van deze pennen valt in elk geval niks te klagen. Ze kosten €0,99 voor 4 pennen. Dat is maar €0,25 per stuk. Ik had deze pennen een hele tijd geleden gekocht toen ik net begon met brushlettering. Ik wilde daarvoor niet al te dure pennen gebruiken, want dat vond ik zonde. In het begin oefen je toch alleen maar oneindig de letters en ik dacht dat dat ook wel met een goedkope pen kon.

Net een echt penseel

Verder is de punt van de brushpen net een echt penseel. De punt bestaat namelijk uit verschillende haartjes. Bij de ene pen zitten de haartjes dichter tegen elkaar aan dan bij de andere pen.

De drie brushpennen waarbij de haartjes mooi dicht bij elkaar zitten.
De brushpennen waarbij de haartjes mooi dicht bij elkaar zitten

Bij een aantal pennen zijn de haartjes erg gespleten. Een ander positief punt is dat doordat de punt van de brushpen lijkt op een penseel, de punt erg flexibel is. Dit is fijn, want daardoor wordt het makkelijker om dikke en dunne lijnen te maken.

de twee brushpennen met gespleten haartjes
De brushpennen met gespleten haartjes

Niet veel en ongelijkmatig pigment

Tijdens het schrijven van de letters viel me al gelijk een groot nadeel van deze pennen op: weinig en ongelijkmatig pigment. De dunne lijntjes gaan nog wel, maar de dikke letters gaan een stuk lastiger. Ook verschilt het erg per stift. Sommige stiften geven genoeg pigment af en dan worden de letters ook mooi. Maar er zijn ook een aantal stiften waarbij het pigment ongelijkmatig is. Er was één stift die helemaal geen pigment af gaf en een andere stift (de rode) gaf de ene keer nauwelijks pigment en de andere keer iets meer pigment. Er zitten dus grote kwaliteitsverschillen tussen de pennen.

dat soort dingen geschreven met de brushpennen van de Action
Mooier dan dit werd het niet…
dikke en dunne strepen gemaakt met de brushpennen van de Action
De dunne lijntjes zijn nog best mooi, maar bij de dikkere lijnen zie je duidelijk dat het pigment ongelijkmatig verdeeld is

Samengevat

Voordelen

  • De prijs: 0,99 voor 4 pennen, dus maar €0,25 per stift
  • Net een echt penseel
  • Flexibele punt

Nadelen

  • Grote kwaliteitsverschillen tussen de pennen
  • Niet veel pigment
  • Ongelijkmatig pigment
  • Soms gespleten punten
  • Soms nauwelijks tot geen pigment

Conclusie

Voor iemand die net begint met brushlettering zijn de Action Brushpennen een optie, maar ik zou persoonlijk wat meer geld uitgeven. Voor een paar euro meer heb je al betere brushpennen. Wanneer je namelijk oefent met slechte pennen, krijg je geen goed beeld van wat brushlettering is en dan haak je misschien af. Dat zou zonde zijn, want brushlettering is een hele mooie techniek.

Heb jij brushpennen van de Action?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.