Bakken

Mijn 5 favoriete bak- en kookblogs

Eerder schreef ik een artikel over hoe ik beter in bakken ben geworden. Ik vertelde toen dat ik op een gegeven moment geïnteresseerd raakte in bakblogs. Inmiddels lees ik niet alleen maar bakblogs, maar ook kookblogs. Dit in de hoop dat ik ooit een fatsoenlijke maaltijd kan gaan koken. Mijn bakskills zijn namelijk een heel stuk beter ontwikkeld dan mijn kookskills, haha. Vandaag vertel ik jullie wat mijn 5 favoriete bak- en kookblogs zijn.

Een kommetje meel, twee eieren, een garde en hartvormige wafels
Bron: Pixabay

1. Chickslovefood

Ik denk dat er niet veel mensen zijn die Chickslovefood niet kennen. Naast twee websites (ook één voor ‘privé- en businesstalk‘) en een YouTubekanaal hebben de meiden van Chickslovefood ook meerdere kookboeken uitgebracht. Op deze blog zijn zowel bakrecepten als kookrecepten te vinden. Van makkelijke en snelle maaltijden tot uitgebreide gerechten: er is voor ieder wat wils te vinden op Chickslovefood. Naast dat de recepten erg leuk zijn, schrijven de meiden van Chickslovefood ook op een leuke manier. Als ik niet weet wat ik wil gaan koken voor het avondeten (die zeldzame paar keren dat ik moet koken), kijk ik altijd even op Chickslovefood. Er is daar altijd wel een leuk recept te vinden dat zelfs ik kan maken.

2. Kookmutsjes

Kookmutsjes is de bak- en kookblog van Najat. Op deze blog zijn veel Marokkaanse recepten te vinden, maar ook Nederlandse recepten. Najat maakt vaak verrassende combinaties waar ik zelf niet op gekomen zou zijn. Kookmutsjes is een hele mooie en fijne website. De foto’s bij de recepten zijn werkelijk prachtig. De uitleg bij de recepten is heel duidelijk, waardoor het voor iedereen goed te doen is.

3. Rutger Bakt

Rutger, bekend van Heel Holland Bakt, heeft naast de meerdere bakboeken die hij heeft uitgebracht, ook een hele leuke website. Op deze website zijn naast recepten uit zijn boeken, ook andere leuke recepten te vinden. Ik ben al meerdere malen tot de conclusie gekomen dat de recepten van Rutger heel goed zijn. Zo is dit recept voor boterkoek helemaal favoriet bij mij thuis. Eerst gebruikte ik altijd andere recepten voor boterkoek, maar sinds ik dit recept heb gevonden, wil ik (en mijn familie) niks anders meer.

Bladerdeeggebakjes gevuld met roze room en fruit er bovenop
Bron: Pixabay

4. Uit Pauline’s keuken

De bak- en kookblog van Pauline is ook zo’n leuke website. Naast een blog heeft Pauline sinds kort ook een eigen serie bakmixen die te koop zijn in de supermarkt. Inmiddels runt Pauline haar blog niet meer alleen, maar doet zij dit samen met Marianne en met haar zus Annika. Ik moet eerlijk zeggen dat ik van deze blog vooral de bakrecepten leuk vind, maar dat kan ook te maken hebben met mijn zeer beperkte kookskills, haha. Pauline heeft hele leuke recepten voor taarten, cakes, koekjes en nog veel meer. Deze Angel Food Cake heb ik een keer gemaakt en die veel heel erg in de smaak.

5. Laura’s Bakery

Op de blog van Laura staan enkele kookrecepten, maar zoals de naam al suggereert, vooral bakrecepten. Als ik eerlijk ben, vind ik dat de recepten die Laura maakte toen ze net begon het beste waren. Ik ben zelf helemaal gek op dit recept voor vanille shortbread koekjes. Desondanks bezoek ik de website van Laura nog graag om in haar archief te zoeken naar leuke recepten.

Dit waren mijn favoriete bak- en kookblogs. Neem vooral een keer een kijkje op deze blogs!

Roze en mintgroene macarons
Bron: Pixabay

Wat is jouw favoriete bak- of kookblog?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.